PRODUCT

Zwangere vrouw die in de spiegel kijkt

terug

De sculptuur bestaat uit twee delen: het eerste is het lichaam van de zwangere vrouw dat is geabstraheerd tot alleen haar buik als essentie van haar huidige staat, en het tweede: een ‘spiegel’ die een weerspiegeling van het universum in haar buik laat zien. Deze sculptuur gaat over de manier waarop een zwangere vrouw zichzelf ziet en waar haar gedachten vooral naar uitgaan.

De sculptuur Zwangere vrouw die in de spiegel kijkt is gemaakt door Rae Bolotin, geboren in Oezbekistan en tegenwoordig woonachtig in Australië. Na het experimenteren met verschillende materialen, is ze nu heel bekend om haar mooie betonnen beelden op basis van witte cement.

Beton is het favoriete medium geworden van Rae Bolotin als beeldhouwer; en ze gebruikt alle sculpturale technieken om het gewenste resultaat te bereiken. Ze giet beton, werkt direct over metalen gaas, of snijdt het uit.

 

 

Klik op de foto voor een diapresentatie.

 

Voor het creëren van de Zwangere vrouw goot Rae Bolotin eerst grote blokken witte cement gemengd met bruin of blauw oxide en vermiculieten. Na het zetten kon ze het dan snijden. Vermiculiet wordt toegevoegd om het snijproces te vergemakkelijken.

Rae Bolotin voegde ook wat vezel toe aan het beton dat is gebruikt voor het maken van de ‘spiegel’. Meestal worden vezels toegevoegd voor sterkte, maar Rae Bolotin voegde het toe om een visueel effect te creëren. Rae wilde de gedachte overbengen dat een zwangere vrouw die zichzelf in de spiegel bekijkt, niet haar reflectie op het glanzende oppervlak ziet maar het universum van het toekomstige kind binnenin. Om haar gedachte zichtbaar te maken, bracht Rae Bolotin vezels aan op het oppervlak en realiseerde daarmee een oppervlak dat zo min mogelijk op een spiegel leek.

Hoewel Rae Bolotin op relatief kleine schaal werkt, droomt ze dat ze haar werk op een dag op grote schaal kan worden gerealiseerd. De Zwangere vrouw die In de spiegel kijkt heeft ongeveer de volgende afmetingen: 30x25x45 cm.

Kijk voor meer informatie over Rae Bolotin en haar kunstwerken op www.raebolotin.com.