PRODUCT

Mix-ontwerp

Van cement tot beton

450_mix_design

Water

Gebruik schoon water, bijvoorbeeld kraanwater.

Aggregaten

De aggregaten hebben een groot effect op het uiterlijk van het afgewerkte betonoppervlak. De aggregaten moeten daarom op juiste wijze worden geselecteerd, opgeslagen en gebruikt om aan de esthetische eisen van het afgewerkte betonoppervlak te voldoen. De mix van de aggregaten moet zo constant mogelijk worden gehouden om verschillen in schaduw van het afgewerkte betonnen oppervlak te voorkomen.

Toegevoegde stoffen

Alle toegevoegde stoffen moeten kleurloos zijn om verkleuring van het witte of lichte beton te voorkomen.

Luchtbellenvormers staan bekend om uitbloei te verminderen. Dergelijke toegevoegde stoffen die invloed hebben op het zetten en uitharden moeten ook in overeenstemming met gebruikelijke richtlijnen worden gebruikt. Om de gevraagde witte kleur te garanderen, wordt altijd aanbevolen om proefmixen te maken.

Constructies en storten

De constructies moeten zodanig zijn ontworpen dat ze bestand zijn tegen vervuiling door sijpelend water en vuil.

Aan de keuze van basismaterialen, stortmaterialen, meng- en stortprocessen, uitharding en afwerking moet bijzondere aandacht worden besteed.

Van cement tot mortel

AALBORG WHITE cement wordt vaak gebruikt als bindmiddel in verschillende soorten mortel en samen met kalk in een kalkcementmortel. Gereedschap voor het mengen van de mortel moet roestvrij zijn om de witte kleur te behouden.