PRODUCT

Onze Lieve Vrouw van de Engelen - Los Angeles, VS

 

Buitengevels van de kathedraal in Los Angeles, VS
Om de grote vlakke oppervlakken van de kathedraal aan buitenkant te breken, zijn ze getextureerd om een uiterlijk van kleinere elementen te geven. Deze elementen voegen karakter toe aan de buitenkant en zorgen voor verberging van de kleinere variaties in de kleur van het oppervlak die onvermijdelijk zijn voor ter plaatse gegoten beton. De kleur is gekozen in een warme gouden tint waarvoor een goudkleurig type zand werd gemengd met witte cement.Een gebouw modelleren
De oppervlakken van de kathedraal lijken uit een blok wit beton te zijn gehakt. Om een massief monolithisch uiterlijk te voorkomen, zijn er in de structuur een paar duidelijk zichtbare rechthoekige hoekverbindingen aangebracht. Het resultaat is dynamisch en verfrissend nieuw.

 

Klik op de foto voor een diapresentatie

 

De torenspits
De torenspits steekt boven de overgebleven structuur uit zoals een geïsoleerde enkele gemodelleerde pijler die naar de hemel is gericht. Het kerkelijke doel van de spits is alleen zichtbaar door het breekbaar ogende kruis bovenop.

Het model
Als u het model bekijkt, wordt het dynamische effect van het opzettelijk vermijden van rechte hoeken volledig duidelijk. Het dynamische effect wordt verder versterkt door het gebruik van verschillende oppervlaktetexturen op verschillende delen van het gebouw. Afbeeldingen met dank aan Arcspace.com.