PRODUCT

Geschiedenis

450_fossil

Het begon allemaal miljoenen jaren geleden. In sommige gevallen werd kalk gevormd door de afzetting van micro-organismen die dicht bij de oppervlakte calciumcarbonaat aan zeewater onttrokken. In andere gevallen werden koralen gevormd op de beddingen van ondiepe zeeën. Door de daarop volgende compressie werden de afzettingen in verschillende mate versterkt. In geologisch actieve gebieden werd hoogwaardig marmer gevormd.

Kenmerkend voor alle afzettingen in het AALBORG WHITE productieproces is het ontbreken van verontreiniging door zand en klei die aanwezig hadden kunnen zijn als de afzettingen niet ver van grote landmassa’s waren geweest. Dit heeft geleid tot zeer zuivere kalksteen, ideaal voor de productie van witte cement. Tel daarbij op lokale leveringen van zeer zuiver zand en kaolien, geavanceerde technologie, toegewijd en ervaren personeel en meer dan 100 jaar ervaring in de productie van Portland-cement, en het is gemakkelijk te begrijpen waaraan AALBORG WHITE cement haar wereldwijde reputatie van consistentie en ongeëvenaarde kwaliteit verdient.

Tegenwoordig heeft het merk AALBORG WHITE een sterke internationale positie en wordt geëxporteerd naar meer dan 70 landen over de hele wereld.